Modu ekologiko eta gertukoan ekoizten duten pertsonen eta herritarren arteko topagunea da; larunbatero antolatzen dute 8:30etik 14:00etara, Pilar plazako Hispanitatearen iturriaren inguruan.
20 postu baino gehiago prestatzen dituzte Zaragoza inguruetako ekoizleek, eta zuzenean eskaintzen dituzte produktu ekologikoak: barazkiak, fruta, fruitu lehorrak, arrautzak, esnekiak, kontserbak... Gainera, hileko laugarren larunbatean vermut agroekologikoa antolatzen dute Erakusketa Agroekologikoan bertan, 10etatik 14etara, eta musika, dantza, tailerrak, haurrentzako jarduerak, bilduma egiteko errezetak, pintxoen dastaketa eta beste hainbat gauzarekin. Sasoiko eta hurbileko gastronomiarako, gozatzeko eta harremanak egiteko espazioa da.
Lehenengo erakusketa 2009ko ekainaren 6an izan zen Sinués Urbiola plazan, Antzoki Nagusiaren atzean, eta hurbileko ekoizpen ekologikoaren inguruan, hirian egiten zen lehenengo erakusketa izan zen, Zaragozako Udaleko Ingurumen eta Jasangarritasun Agentziak UAGA-COAG, CERAI eta Nekazaritza Ekologikorako Aragoiko Batzordea gisako erakundeekin eta ingurumenaren, auzotarren eta gai sozialen inguruko elkarteekin batera bultzatua.
Orduz geroztik proiektuak indarra hartu du, eta Zaragoza hiriko kontsumo arduratsuaren topagune eta Espainiako beste puntu batzuetan antzeko esperientziak abian jartzeko inspirazioa izan den erreferente bihurtu da.
Topagune honetan zuzeneko harremana dute ekoizleek eta kontsumitzaileek, eta horrek konfiantza eta elkar ezagutzaz gain, honako hau ere sustatzen du:
- Ekoizleentzat eta kontsumitzaileentzat bidezko prezioaren bermea.
- Nekazari txikiei eutsi ahal izatea eta landa-eremuaren garapena.
- Tradizioak eta/edo lurreko produktuei loturiko errezetak gordetzea.
- Herritarrak landa-eremuko errealitatera eta nekazariek egiten duten lanera hurbiltzea.
- Nekazariek kontsumitzaileen gustuak eta eskakizunak zein diren jakitea, produktuen eskaintza hobea egiteko.
- Martxan jartzen
- Sareak eratzen
- Tokiko instituzioa
- Mugimendu baserritarra – Erakunde baserritarra
- Sarea