Libere Hezkuntza eta Garapen Elkartearen proiektua da, eta produktu ekologikoen kontsumoa arrazoizko kostuan erraztea du helburu, biodibertsitatea, ziklo naturalak eta lan duina errespetatzen dituzten gertuko ekoizleei lagunduz eta beren produktuengatik bidezko prezioa ordainduz.
Helburua da produktu osasuntsu eta kalitatezko horiek kontsumitzearen onurak hiriko biztanle gehienengana iristea, eta ez soilik erosteko ahalmen handiena dutenengana.
Proiektu hau Madrileko Udalaren Mar de alimentación proiektuaren laguntzarekin eta aholkularitzarekin jarri da abian. Madrilgo Mar de alimentación proiektuko elikadura-itsasoak "Food Coop" dokumentalaren proiekzio-bira koordinatu zuen hiriko hainbat auzotan, eta milaka lagunengana iritsi zen. Behin lurraldea astinduz gero, jende askok galdetu zion bere buruari: eta bat hemen muntatzera animatzen bagara?
Hausnarketa kolektiboak praktikara bideratutako ikaskuntza-komunitate baten bidez bideratzen hasi ziren, itsasoek bultzatutako metodologia berritzailea. Bertan, finantza bideragarritasuna, negozio planak eta garapen estrategiak aztertu ziren talde sustatzaile ezberdinekin. Hortik hiru proiektu sortu ziren: la Osa (Ventilla), SUPERCOOP (Lavapiés) eta BIOLIBERE (Getafe). Hiru ekimen horiek bazkideak erakartzeko kanpaina batean sartuta daude, jende asko batzeko eta proiektua bideragarria izan dadin.
- Ezagutzen eta hausnartzen
- Martxan jartzen
- Sareak eratzen
- Tokiko instituzioa
- Herri mugimendua – erakunde soziala
- Sarea