Perugia Italiako partaidetza-eredu bakarraren emaitza da. Eredu horretan, amak eta aitak funtsezkoak dira kudeaketa-prozesuan, eta tokiko ekoizpen-etxe organikoek ere lekua aurkitzen dute prozesu horretan. Perugian egunean 4500 otordu baino gehiago zerbitzatzen dira (lehen hezkuntza, bigarren hezkuntza, haur-lorategiak...), eta familien batzordeak dira, enpresarekin eta administrazioarekin batera, enpresa kudeatzailearen jarraipena eta ebaluazioa egiten dutenak. Tokiko arlora eta ekologikora bideratutako eraldaketa hori gizarte-eragileek eta familiek bultzatu dute, eta aldaketa-eragile gisa jardun dute, zaharberritze kolektibo industrializatu batetik kalitate jasangarri eta osasuntsuko zaharberritze batera igarotzeko. Behetik gora egin du aldaketak, eta konpromisoak hartzera behartu ditu erakundeak.
Iturria: https://justiciaalimentaria.org/actualidad/cronica-de-la-experimentencia-por-la-restauracion-sostenible-italiana
- Martxan jartzen
- Tokiko instituzioa
- Herri mugimendua – erakunde soziala