Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako Sailburuordetzak Euskadin tokiko azokak eta feriak antolatzeko gida argitaratu du, hiru foru aldundiekin, Hazi, Elika eta Eudelekin batera, eta bertan zehatz-mehatz azaltzen dira saltzeko antolaketa eta azpiegitura egokia eta aplikatu beharreko araudiak, bai eta produktuek eta produktuen aurkezpenean bete beharreko baldintza higieniko eta sanitarioak ere. Helburua da udalen eta tokiko erakundeen esku jartzea honelako hitzordu komertzialak egoki antolatzeko eta kudeatzeko beharrezkoa den informazio guztia.
Gida hau beste urrats bat gehiago da zirkuitu laburrean saltzeko bideak bultzatu eta euskal baserriek eskaintzen dituzten hurbileko eta kalitateko produktuak merkaturatzen bultzatze aldera Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako Sailburuordetza garatzen ari den estrategia multikanalaren barruan. Tokiko azoka eta ferien dinamizazio prozesuaren abiapuntua da, zeina sektorea ezagutarazi eta herritarrei zuzeneko salmentak duen potentzialaz kontzientzia pizteko eta gizarteari dakarzkion onuren berri emateko balioko duten hainbat ekintzaren bitartez gauzatuko baita.
Dokumentua eskuragarri HEMEN
- Ezagutzen eta hausnartzen
- Tokiko instituzioa