Grupo 3
Hasiera urtea:
2013
Nekazaritzako Elikagaien Kalitatearen Institutuak (ICCA) bultzatutako programa da, Kanarietako Gobernuko Hezkuntza Antolaketa, Berrikuntza eta Sustapeneko Zuzendaritza Nagusiarekin lankidetzan, eta hainbat ildo estrategiko garatzen ditu honako helburu hauekin:
- Nekazaritza-ekoizpen ekologikoaren garapena sustatzea.
- Biztanleen elikaduraren kalitatea hobetzea.
- Eskolako jantokietako eta jantoki soziosanitarioetako menuan produktu ekologikoak, freskoak, tokikoak eta sasoikoak sar daitezen bultzatzea.
- Ezarritako helburuak indartzeko lankidetza instituzionalak ezartzea."Kanarietan ekoizpen ekologikoa garatzeko jarduketa-planaren" parte da. Plan hori 2010ean hasitako partaidetzazko diagnostiko-prozesu baten emaitza da, ekoizle-etxe ekologikoen eta Administrazio Publikoaren inplikazioarekin.
2013-2014an sortu zen, Kanariar Uharteetako ikastetxe bakoitzean garatutako proiektu pilotu gisa, hurrengo urteetan hedadura handitzeko. Gaur egun, programa gisa finkatuta dago, eboluzionatzen jarraitzen du eta hazten ari da.
Gaur egun 51 ekojantoki daude.
Azken eguneratzea: 2019ko abuztua
Grupo 2
BURUJABETZA. Zein eremutan ari zarete lanean?:
5. Bertako elikadura sistemak
5.1. Elikadura kolektiboa
5.2. Merkaturatze zirkuitu laburrak
TRESNAK. Nola ari zarete egiten?:
- Ezagutzen eta hausnartzen
- Arautzen
- Martxan jartzen
NORTZUK. Nork bultzatzen duzue?:
- Tokiko instituzioa
- Mugimendu baserritarra – Erakunde baserritarra
Contact Information
Helbidea:
Canarias, España Kanariak
Webgunea:
http://www.ecocomedoresdecanarias.com/
Emaila:
info@ecocomedoresdecanarias.com