Dekretu honen helburua da elikadura osasungarria bermatzea eta arautzea titulartasun publikoko zentro guztietan, osasun-zentroetan, hezkuntza-zentroetan edo gizarte-zerbitzuetako zentroetan.
Era berean, elikagaien erosketa publikoetan hurbileko elikagai ekologikoak sartzea sustatuko da. Elikagaien arloko osasun-ekintzek jantoki kolektibo publikoetako menuetan nutrizio-irizpideak txertatzea aurreikusten dute, fruta eta barazkien kontsumoa handitzeko eta trans koipeen eta koipe aseen, gatzaren eta azukrearen kontsumoa murrizteko. Enpresa esleipendunak sasoiko fruta eta barazki freskoen % 40z hornitu beharko dira gutxienez Valentziako Erkidegoan, eta erosketen % 3 produktu ekologikoetan egingo dira.
Informazioaren iturria: http://alimentarelcambio.es/aprobado-el-decreto-para-el-fomento-de-la-alimentacion-saludable-y-sostenible-en-los-centros-publicos-de-la-comunitat-valenciana /
- Arautzen
- Tokiko instituzioa