Irizpide agroekologiko eta tokiko ekonomian, oinarrituriko ereduaren erreferentziako esperientzia da. Eskolako jantokia Gurasoen Elkarteak kudeatzen du. Elkarteak zehazten ditu menuak eta erosketak eta bera arduratzen da langileak kontratatzeaz. Hartara, harreman estua dute inguruko ekoizleekin eta merkatariekin.
HELBURUAK:
-OSASUNA ETA NUTRIZIOA:Betiko eran sukaldatutako dieta orekatua,tokiko eta garaian garaiko lehengaiekin, ahal den neurrian ekologikoak.
-ERANTZUNKIZUN EKONOMIKOA: Tokiko lehen sektorea eta merkataritza bultzatu, langileen kontratazioan herriko biztanleak lehentasuna.
-HEZKUNTZAN TXERTATZEA:elikadurarekiko ohitura onetan heztea. Elikaduraren garrantzia, herriko ekonomia bultzatzearen garrantsia, elkarbizitza,ondakinen ustiapena, eskolako ortua…
- Arautzen
- Herri mugimendua – erakunde soziala