Bolognako Sant 'Orsola-Malpighi Ospitaleak 100 pertsona baino gehiago ditu lanean nutrizionisten, sukaldarien, kalitate-kontrolaren, administrazioko langileen eta abarren artean.
Produktuaren urtarokotasuna funtsezkoa da menua egiteko orduan, eta produktuen% 10 biologikoak dira. Janaria alferrik ez galtzeko politika ere badu ospitaleak, eta, horregatik, egunero baliabide gutxien dituzten pertsonei eskainitako erakunde batek eramaten du soberakina. Menuak egiteko moduan izandako aldaketa horrek bost urte baino gehiago daramatza martxan baina eredu aldaketak askoz gehiago ekarri ditu. Elikadura-hezkuntza, janariaz haratago, garrantzitsua da, sukaldeko langileek uste baitute ospitaleak eredu izan behar duela eta mezu bat bideratu behar duela gaixoak bere etxean jarraibide osasungarriekin eta zaporeekin jarraitu ahal izan dezan. Marco Storchi pertsonen arretarako zerbitzuko zuzendariaren arabera: "Zaharberritzea ez da bazterreko zerbitzua. Elikadura terapiaren zati bat da, eta zaintza prozesuaren funtsezko zati bat ".Elikadura osasungarriaren inguruan egiten duen sentsibilizazio prozesuan, ospitaleko zuzendaritzak astean behin produktu freskoak lortzeko merkatua ere antolatzen du.
Iturria: https://justiciaalimentaria.org/actualidad/cronica-de-la-experimentencia-por-la-restauracion-sostenible-italiana
- Martxan jartzen
- Tokiko instituzioa