La Osa Madrilen kokatutako kontsumitzaileen kooperatiba bat da, eta supermerkatu kooperatibo eta parte-hartzaile bat sortzeko motor gisa sortu da, irabazi-asmorik gabekoa eta kideek kudeatua.
Madrilgo erdigunean sortu zen proiektu txikiago baten bilakaera da. Proiektu hori dekologikoa da, eta bere esperientzia eta balioak bereganatzen ditu, beren elikadura kontrolatzeaz eta Ekonomia Sozial eta Solidarioaren bidez balio-katea hobetzen laguntzeaz arduratzen diren pertsona gehiagorekin partekatzeko. Bazkideek 100 euroko kapital soziala eta borondatezko 3 lan-ordu jartzen dituzte hilean.
Proiektu hau Madrileko Udalaren Mar de alimentación proiektuaren laguntzarekin eta aholkularitzarekin jarri da abian. Madrilgo Mar de alimentación proiektuko elikadura-itsasoak "Food Coop" dokumentalaren proiekzio-bira koordinatu zuen hiriko hainbat auzotan, eta milaka lagunengana iritsi zen. Behin lurraldea astinduz gero, jende askok galdetu zion bere buruari: eta bat hemen muntatzera animatzen bagara?
Hausnarketa kolektiboak praktikara bideratutako ikaskuntza-komunitate baten bidez bideratzen hasi ziren, itsasoek bultzatutako metodologia berritzailea. Bertan, finantza bideragarritasuna, negozio planak eta garapen estrategiak aztertu ziren talde sustatzaile ezberdinekin. Hortik hiru proiektu sortu ziren: la Osa (Ventilla), SUPERCOOP (Lavapiés) eta BIOLIBERE (Getafe). Hiru ekimen horiek bazkideak erakartzeko kanpaina batean sartuta daude, jende asko batzeko eta proiektua bideragarria izan dadin.
- Ezagutzen eta hausnartzen
- Martxan jartzen
- Sareak eratzen
- Tokiko instituzioa
- Herri mugimendua – erakunde soziala